KAP

Átadták az Év Digitális Faluja díjakat
A Vidékfejlesztési Program keretében 2415 település nyert el támogatást fejlesztéseik megvalósítására, innovatív digitalizációs megoldásaik ösztönzésére pedig új lehetőség is nyílni fog a Közös Agrárpolitika pályázati rendszerében – fogalmazott Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára Az Év Digitális Faluja díjátadó ünnepségen.
Csaknem 11 milliárd forint támogatás érkezik a tejtermelő és hízott-bikatartó gazdaságok számára
Az Agrárminisztérium a nehéz gazdasági helyzetben lévő szarvasmarhatartók likviditásának biztosítása érdekében megteremtette a feltételeit annak, hogy a jövő hét folyamán az érintett 9600 gazdálkodó számára megérkezzen a 2022. évi jogalapon kifizethető átmeneti nemzeti támogatás – közölte Feldman Zsolt mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár.
Idén 17. alkalommal indul el a magyar élelmiszereket népszerűsítő program, a Coop Rally
Idén 17. alkalommal indul el a Coop Rally, amely a hazai termékekre irányítja a figyelmet; a kormány minden olyan kezdeményezés mellé áll, amely a magyar élelmiszeripart és kereskedelmet segíti - mondta az Agrárminisztérium (AM) élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára kedden Budapesten, a rendezvényt beharangozó sajtótájékoztatón.
A hazai mezőgazdasági termékek külföldre juttatása közös feladat
A magyar agrárium helyzetéről, az agrár-külkereskedelem és a nemzetközi együttműködés eredményeiről, jövőbeli elképzelésekről, kitűzött célokról adott tájékoztatást hazánk külföldre akkreditált misszióvezetőinek Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese.
Újabb külterületi útberuházás a Vidékfejlesztési Program támogatásával
Az Agrárminisztérium politikájának egyik legfontosabb eleme a vidéki térségek felzárkóztatása, amelyhez az önkormányzatok munkája is elengedhetetlen. A Vidékfejlesztési Program keretében elérhető pályázati lehetőségeket a települések jól használták fel, amelynek egyik újabb jó példája a helvéciai fejlesztés is – emelte ki Papp Zsolt az útátadó ünnepségen.
Ha kell, a kormány nemzeti hatáskörben tiltja meg az ukrán gabonatermékek behozatalát
A kormány megvédi a magyar gazdákat, és ha kell, szeptember 16-ától nemzeti hatáskörben zárja le a határt az Ukrajnából érkező egyes gabonatermékek előtt - jelentette ki az agrárminiszter szombaton Tihanyban a Tranzit politikai fesztiválon.
A háború piaci kockázat a magyar mezőgazdaság számára
Az orosz-ukrán háború és annak következményei megszakították a mezőgazdasági termelés elmúlt évtizedben megerősödött piaci és termelési biztonságát, ráadásul olyan rövid idő alatt vezetett értékesítési bizonytalanságokhoz és a termelési költségek növekedéséhez, amelyhez nehezen lehet rövidtávon alkalmazkodni – fogalmazott Feldman Zsolt.
A magyar mezőgazdaságnak reagálnia kell a megváltozó külső körülményekre
A gazdasági környezet, az időjárási körülmények és a fogyasztói szokások gyors és drasztikus változására reagálniuk kell a mezőgazdászoknak, ezt a folyamatot pedig a magyar kormány segíteni fogja a jövőben - ígérte az agrárminiszter pénteken, Pécsen.
A magyar termék választásával garantált a minőség és a biztonság
A magyar termelőknek kedvez a vásárlók tudatossága, ezt azonban szemléletformáló kampányokkal, védjegyekkel erősíteni kell. Fontos tudni, hogy ha "magyar terméket választunk, akkor garantáltan minőséget, biztonságot, frissességet és kiváló gasztronómiai élményt kapunk" - mondta Nagy István agrárminiszter sajtótájékoztatón, Budapesten.
A búzából élet lesz
2023 augusztus 18.
A Szent István által alapított szuverén, keresztény magyar állam létrejötte nélkül ma nem tudnánk a gazdáknak segítséget nyújtani az általuk elvárt, szervezett módon – jelentette ki Nagy István agrárminiszter, pénteken, Csornán a Magyarok Kenyere Program Győr Moson-Sopron vármegyei búzagyűjtő és kenyérünnepén.