precíziós gazdálkodás

A digitalizáció az agrárium versenyképességének záloga
Az adatalapú és precíziós technológiákat alkalmazó gazdálkodás ma már minden olyan termelő számára elkerülhetetlen, aki terményeivel, áruival a globális versenypiacokon kíván megjelenni, ahol az árakat nem magyarországi, hanem külső piaci folyamatok alakítják - hangzott el Feldman Zsoltnak, a PREGA Konferencia és Kiállításon tartott megnyitóbeszédében.
Merre tovább magyar szántóföldi növénytermesztés?
A szántóföldi növénytermesztők az eddigi termelési szerkezet megtartása esetén elsősorban a hatékonyág érdemi javítása, a prémium minőségű termények előállítása irányába történő elmozdulás révén lehetnek eredményesek, de a több lábon állás és a termelési szerkezet diverzifikálása ugyanilyen fontos - mondta az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára.
Nő a digitális tartalom súlya az agrárberuházási pályázatoknál
Az adatalapú és precíziós technológiákat alkalmazó gazdálkodás minden olyan gazdálkodó számára elkerülhetetlen, aki olyan terményekkel, áruval kíván a piacon megjelenni, amelyekkel kapcsolatban a nemzetközi verseny globális, az árakat pedig külső és nem magyarországi piaci folyamatok alakítják - fogalmazott Feldman Zsolt, a két hét múlva kezdődő PREGA Konferencia előtt tartott sajtótájékoztatón.
Januárban újra lesz AGROmashEXPO és AgrárgépShow
Mezőgazdaságunk Európai Unióhoz mért felzárkózása jelentős. Míg termelékenységünk 2010-ben az EU értékének 41 százalékát érte el, ez az arány 2021-re 67 százalékra nőtt. Mindez köszönhető az elmúlt években lezajlott technológiai modernizációs folyamatnak, amelyet mintegy 1200 milliárd forintnyi hatékonyságnövelésre fordítható támogatás is segített – fogalmazott Feldman Zsolt.
Digitális a jövő agráriuma
2023 november 23.
Nagy szükség van az olyan új ötletekre, forradalmi módszerekre, a legújabb technológiák hazai viszonyokra történő adaptálására, amelyek itt, a Kárpát-medencében gazdálkodók számára is használható, gyakorlati megoldást kínálnak - mondta „A jövő agráriuma” címmel tartott konferencián köszöntőjében Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára.
Idén is meghirdették a 2023. évi Magyar Innovációs Nagydíj pályázatot
A pályázatra azon Magyarországon bejegyzett vállalkozások, szervezetek jelentkezhetnek, amelyek 2023-ban kiemelkedő műszaki, gazdasági innovációs teljesítményt értek el. A jelentkezések 2024. február 5-éig adhatók be. A nagydíj mellett további nyolc kategóriában díjazzák a jelentős innovációs teljesítményeket.
A magyar gazdák behozták a történelem rájuk rótta lemaradást
Magyarország, a magyar gazdák tíz év alatt szinte behozták azt a lemaradást, amelyet a történelem rájuk rótt, a hatékonyság további javításával pedig európai élvonalába kerülhet a hazai agrárium - jelentette ki az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára kedden Makón, a Galamb József Mezőgazdasági Technikumban.
Széles a fenntartható gazdálkodási gyakorlatok tárháza
Nagyon sok olyan, a termelési folyamatba beépíthető és alkalmazható, illetve a fenntartható törekvéseknek is megfelelő gazdálkodási gyakorlat van, amely a megváltozott klimatikus viszonyaink között előnyös tud lenni a hazai gazdálkodóknak — ismertette Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára csütörtökön a CIB csoport szakmai konferenciáján.
Burgonya termesztési programot indít az Agrártárca
Burgonya termesztési programot indítunk és 2030-ra önellátók leszünk újra burgonyából – jelentette ki Nagy István agrárminiszter csütörtökön, Nyírteleken, a 35. Országos és Nemzetközi Burgonya Tanácskozáson.
Változatos szakmai programok a Bábolnai Gazdanapokon
Változatos szakmai programokkal, egyebek között kukorica és cirok fajtakísérleti bemutatóval, mozgógép- és drónbemutatóval várják a szervezők a látogatókat szeptember 7-9. között a 36. Bábolnai Gazdanapokon - ismertette az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten.